NREP er med i nysatsningen Oslobolig for å gjøre boligmarkedet mer tilgjengelig

desember 20, 2021

I Oslo blir skillet mellom de som eier egen bolig og de som ikke gjør det stadig større. Derfor har Oslo kommune tatt initiativ til å danne et eiendomsselskap som gjennom samarbeid med privat sektor skal gjøre det lettere for noen grupper å komme seg inn på boligmarkedet. Med sin lange erfaring med sosial boligbygging, var deltagelse i Oslobolig et naturlig steg for NREP.

– Vi er stolte av å være med på å gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet. I NREP har vi alltid ment at eiendom kan løse samfunnsutfordringer og at vi kan gjøre en forskjell gjennom våre investeringer. Dette gjorde det til en selvfølge at vi skulle delta i Oslobolig AS, sier Jannick Huseth, ansvarlig for boligsatsningen til NREP Norge.

Samfunnsutfordringer løses gjennom offentlig og privat samarbeid

Jannick Huseth, ansvarlig for boligsatsningen til NREP Norge

Oslobolig AS er Oslo kommunes svar på «tredje boligsektor», som er en betegnelse på boliger som ligger mellom det kommersielle markedet og de kommunale tilbudene. Kommunen går her sammen med privat sektor – som i denne omgang betyr OBOS, BaneNOR, DNB og NREP – for å realisere eiendomsselskapet Oslobolig AS. Selskapets formål er å gjøre det lettere for visse grupper å komme inn på et hardt presset boligmarked i hovedstaden.

– Det å ikke eie sin egen bolig kan være et betydelig hinder for sosial og økonomisk utvikling, og kan være en vedvarende kilde til bekymring for den enkelte. Stadig flere av de som jobber i Oslo har ikke lenger råd til å bo her. Det er rett og slett ikke bærekraftig, sier Huseth.

Han applauderer Oslo kommune for å ha tatt initiativ til å tenke kreativt om hvordan å gjøre veien inn på boligmarkedet enklere for de som i dag holdes utenfor.

– Vi tror at løsninger for flere samfunnsutfordringer ligger i samhandling mellom det private og det offentlige, og er glad for at vi har fått muligheten til å delta. Sammen skaper vi sosial bærekraft, sier Huseth.

Lang og stolt erfaring med sosial boligbygging

For NREP var det naturlig å bli en partner i Oslo kommunes satsing på å imøtekomme utfordringene i hovedstadens boligmarked, da NREP har lang erfaring med å bidra til sosial boligbygging i forskjellige former i Norden.

I Danmark er NREP blant annet deltager i Alliance for Home for All, som er en allianse for å stanse hjemløshet blant unge. I tillegg samarbeider NREP i Danmark med to lokale sosialboligorganisasjoner, SAB og FSB, og København kommune om å utvikle 1000 nye private hjem i nabolaget Tingbjerg for å bidra til en positiv utvikling i et belastet område.

– Vi har solid erfaring med eiendomsprosjekter fra hele Norden med tydelig sosial profil. Denne verdifulle kompetansen tar vi med oss inn i Oslobolig, sier Huseth.