Tunnelfabrikken

Byutvikling på et høyere nivå

Med Tunnelfabrikken tar vi byutvikling til et nytt nivå. Gjennom dets størrelse og design forblir prosjektet et storartet vitnesbyrd til Nordhavns industrielle fortid.

Vi skal transformere den historiske tunnelelementfabrikken på Øresund, tidligere 19 000 kvadratmeter stor, til et flerdisiplinært rom på 70 000 kvadratmeter. Fabrikken er omgitt av 12 hektar med urban natur der folk kan arbeide, utfolde seg, oppleve, spise, dele og, alt i alt, leve gode liv.

De seks temaene

Det er for tiden rundt 20 000 jobber i Helsingfors-Vantaas flyplassområde, og prognosene tilsier at veksten skal fortsette. Vårt mål er å utvikle et mangfold av næringseiendommer på området, slik som hotell, kontorer, og logistikkanlegg.

KUNST & KULTUR

En pulserende, kulturell hub med atelierer, kreative studio og innovative handelskonsept – alt tilrettelagt for kulturelle arrangementer.

BYGG & INNOVASJON

Kontor og arbeidsrom som bygger fremtidens bærekraftige byutvikling med alt som trengs av delingsvennlige og fleksible bruksareal.

LEV & LÆR

Hjem til 1000 studenter kombinert med et mangfoldig økosystem der studenter kan lære og blomstre gjennom samarbeid og profesjonell utvikling.

HÅNDVERK & VERKSTED

Unike rom for skapere og håndverkere. Labber som kan tilpasses for å kombinere lokal produksjon med butikker og utstillingslokaler.

LEK & VERKSTED

Lekne rom og engasjerende omgivelser som fremmer moro, eventyr og kreativitet for folk i alle aldre.

MAT & MATVARER

Sosiale restauranter, markeder og produsenter som prioriterer sunn, god og klimabevisst mat på banebrytende måter.

Det største byutviklingsprosjektet i Norden

Fra å være et havneområde med frihavnsstatus til å bli et urbant økosystem med uavhengige nabolag, øyer og kanaler, favner Københavns Nordhavn én million kvadratmeter og er det største og mest ambisiøse byutviklingsprosjektet i hele Skandinavia.

De neste 40 årene kommer en helt ny bydel, «Fremtidens bærekraftsby», til å vokse frem på Nordhavn og vil huse 40 000 innbyggere og 40 000 arbeidsplasser. Tunnelfabrikken kommer til å være et ikonisk landemerke i hjertet av den nye bydelen.

OM PROSJEKTET

  • Prosjekttype: Urban utvikling

  • Lokasjon: Nordhavn, København, Danmark

  • Størrelse: En av Danmarks største bygninger på 70 000 kvadratmeter – 261 meter lang, 125 meter bred og 24 meter fra gulv til tak

  • Eiere: Nrep, By & Havn, UNIONKUL

  • Arkitekter: Arcgency, Dorte Mandrup, SLA

  • Forventet ferdigsstillelse: 2026