AGORA­HAVERNE

Ditt hjem, ditt fellesskap

Det kan være vanskelig å finne et hjem for aktive eldre. En familievilla er for stor, kjennes ensom, og krever for mye vedlikehold. Mange eldre foretrekker å leie en mindre bopel, samtidig som de ønsker bekvemmelighetene til et stort hus. Viktigst av alt er ønsket om å nyte livet med gode naboer og som en del av et større fellesskap.

Agorahavene er et omhyggelig utviklet konsept for bofellesskap, hvor beboerne kan leve liv fylt med frihet, samhold, natur, og fritidsaktiviteter med likesinnede. Hvert Agora-prosjekt er unikt, men i kjernen av konseptet, bokstavelig talt, ligger samme idé – det store, dagslysfylte, glassdekkede fellesatriet, «agoraen». Dette fellesskapsarealet på over 1000 kvadratmeter bringer sammen alle beboere hele året rundt.

I forkant på bærekraft

Bærekraft ligger til grunn for Agorahavene. Alle bygningene er DGNB Gold-sertifisert, som er den viktigste sertifiseringsordningen for bærekraftige bygninger i Danmark. Alt av byggematerialer har blitt nøye utvalgt for å minimere klimaavtrykket og for å maksimere mulighetene for gjenvinning. Bygningen er laget av treverk fra bærekraftig skogbruk, og både regnvann og solenergi går til å drifte dem.

Bærekraft handler uansett om mer enn tall og utslipp. Alle leilighetene er tilpasset rullestolbrukere, og det glassdekkede atriet inviterer til sosialt samvær selv i vinterhalvåret. Felleshuset har en spisestue og gjesterom, i tillegg til både innen- og utendørs petanquebaner. Kostnadene knyttet til elektrisitet og varme er små nettopp på grunn av eiendommens utforming. Agorahavene byr på mye – og alt til rimelige leiepriser.

Agorahavenes originale konsept er utviklet av Tetris.

  • “Det er et stort behov og ønske blant 66-75-åringer for boliger som byr på muligheter til samvær med mennesker i samme situasjon»

    Rune Kock