Nrep lanserer internasjonalt studentboligkonsept i Norge

september 8, 2022

Foto: m.herzog / visualis-images

Studentboligkonseptet UMEUS tilbyr studenter en mer sosial boform med gode fellesarealer og studentvelferd i fokus. Konseptet er hentet fra København, hvor det har vært en stor suksess.

Sommeren er på hell og det er studiestart i mange av landets største byer. For de 10 000 håpefulle studentene som fremdeles står i boligkø, kan den nye hverdagen bli krevende. Nrep ønsker å bidra til å lette på trykket i studentboligmarkedet med sitt ferske studentboligkonsept UMEUS. Først ut er studentbyen Trondheim.

-Mange sliter med å finne gode studentboliger og ender på venteliste eller i ugunstige leieforhold. Med UMEUS håper vi å bidra til å styrke dekningsgraden i den nest største studentbyen i Norge, og samtidig tilby studenter moderne kvalitetsboliger med tilknyttede sosiale arenaer, sier Pål Valgermo, Investment Manager i Nrep.

Ambisjonen er å introdusere konseptet i alle de store norske studentbyene, slik Nrep nå gjør i Danmark.

Forutsigbarhet og fellesskap for studentene
I kjølvannet av pandemien har felleskap og sosiale arenaer blitt viktigere. UMEUS møter behovet for mer fellesskap gjennom nøye utformede fellesområder, der mange av aktivitetene i en travel studenthverdag har blitt flyttet ut i romslige fellesarealer ymtet på å bringe folk sammen – i trygge omgivelser.

Forutsigbarhet og en trygg bosituasjon er viktig for både studentenes trivsel og velferd. I et uteleiesegment som kjennetegnes av uforutsigbarhet, vil UMEUS gi studentene profesjonalitet og trygghet i leieforholdet. For Nrep er det viktig å prioritere løsninger som forbedrer livskvaliteten til de som bor der, i alle faser av livet.

Boligmodell kopieres fra København
Når UMEUS nå kommer til Trondheim fra København, er det med gode brukeropplevelser i baklommen – som har gitt to fulle studenthus på Amager og i Nordhavn. I Danmark åpner tre nye studenthus de neste tre årene.

Med stor variasjon i boformene har UMEUS noe for enhver student. De nye studentboligene er tilpasset både de som vil bo for seg selv i studioleilighet, og de som vil dele. Felles for boligene er at de er tilpasset studenthverdagen med nærhet til universitet og byen,  moderne fellesarealer, egen lesesal og tilgang på fellestjenester.

-I overgangen til studenttilværelsen er det viktig med gode tilrettelagte botilbud uavhengig studie og studiested. UMEUS-konseptet gjør denne overgangen så sømløs som mulig, og har samtidig kvaliteter som appellerer til studenter i alle aldre, sier Valgermo.