DLS Bålsta

Bane­brytende logistikk­løsninger

For at Axfoods innkjøps- og logistikkselskap Dagab skal kunne levere effektivt og med en stor grad av fleksibilitet, utvikler vi Nordens største logistikk­terminal. 

Over 126 000 kvadratmeter og 30 høydemeter blir anlegget unikt i sin evne til å helautomatisk håndtere ordre i flere temperatursoner.

Effektivt og bærekraftig 

En kombinasjon av toppmoderne teknologi og størrelse gjør Dagab i stand til å samle seks distribusjonssentre til én enhet, noe som vil gjøre leveringer til både butikker og netthandel mer effektive og enda raskere.

I tillegg til den automatiserte lagerbygningen, med både avkjølte og tempererte soner, utvikles det kontorlokaler i anlegget.

Eiendommen blir sertifisert under BREEAM-SE-standarden, og i tillegg ivaretas bærekrafts­perspektivet gjennom gjenbruk av overskuddsvarme, optimalisering av byggemateriale og mulighet til å installere et stort solcelleanlegg på taket.

Plassering er avgjørende for effektiv logistikk. Anlegget er derfor strategisk plassert i Bålsta, nordvest for Stockholm. Ved å være nær både E18 og Sveriges hovedstad er dette en gunstig plassering og 3,5 millioner mennesker kan nås på under én time. I tillegg er det jernbanespor helt fram til dørterskelen, noe som legger til rette for fremtidig transportinfrastruktur.

Illustration of a top modern logistics facility

Om prosjektet

  • Prosjekttype: Automatisert logistikkterminal

  • Plassering: Bålsta, nord for Stockholm, Sverige

  • Bærekraftsprofil: BREEAM-sertifisert, gjenbruk av overskuddsvarme, optimaliserte byggematerialer og et effektivt transportpakkesystem. Tilrettelagt for solcellepanel på taket.

  • Størrelse: 126,000 kvadratmeter

  • Høyde: 30 meter

  • Leietaker: Axfoods innkjøps- og logistikkselskap Dagab

  • Forventet ferdigstillelse: 2023