Idé­fabrikken

Lokal identitet og gjenvinning

Gjenvinning er en ressurseffektiv og viktig måte å utvikle eiendom på. For å bidra til et mer bærekraftig bebygd miljø, har Nrep tatt initiativ til et gjenvinningsprosjekt for beboere, en barnehage og bedrifter i Skarpnäck, Stockholm. Prosjektet forsøker å bidra til en sterkere identitet i et voksende lokalsamfunn.

Styrke den lokale identiteten

“Idéfabrikken” vant en idébasert landtildelingskonkurranse i bydelen Skarpnäck. En ambisjon om å gjenbruke materialer og byggeprodukter stod sentralt, i tillegg til andre langsiktige bærekraftsinitiativ.

Vi utvikler Idéfabrikken sammen med arkitektene i Lendanger Group, som er eksperter på sirkulær økonomi og metoder for materialhåndtering, i tillegg til Tengbom, som har utbredt erfaring med bostedsutvikling i Sverige.

Boligprosjektet kommer til å bidra betydelig med å styrke lokalsamfunnet og Skarpnäcks identitet gjennom urbane oppholdsrom og hager som legger til rette for en åpen, innbydende kultur. Prosjektet har også som ambisjon å gjøre det lettere å leve bærekraftige liv for dem som flytter dit. Til sammen består prosjektet av mer enn hundre hjem, en barnehage og næringsområder som kan bli brukt til arbeid, lekser og fritidsaktiviteter – alle har som mål å styrke den lokale, urbane kulturen.

Vil du vite mer om tidligere gjenvinningsprosjekt? Les analysen vår fra Resource Rows og Upcycle Studios.

Recycling materials

Om prosjektet

  • Prosjekttype: Boliger

  • Sted: Skarpnäck, Stockholm, Sverige

  • Bærekraftsprofil: Prosjektet har et omfattende fokus på gjenbruk – en gjennomgang av materialer starter snart, og prosjektet inkluderer også grøntområder og solcellepanel på takene.

  • Størrelse: Omtrent 100 leiligheter, en barnehage og næringsareal.

  • Arkitekter: Lendager Group, Tengbom

  • “Å bygge hjem med gjenbrukte materialer skaper historisk, innflytelsesrik arkitektur i tillegg til å styrke områdets identitet. Langsiktig bærekraftstenking ligger til grunn for de nye løsningene vi har utviklet, og bidrar til en bedre hverdag både for folk som allerede bor i området og innflyttere.”

    Joanna Berg