Nordhavn

Strategisk, bærekraftig byutvikling

Nordhavn i København er det største og mest ambisiøse utviklingsområdet i hele Norden. Når det er ferdigstilt om 40-50 år kommer området til å ha bygninger med en total grunnflate på opptil fire millioner kvadratmeter, huse 40 000 beboere og tilby kontorlokaler for 40 000 flere.

Første steg i dette utviklingsprosjektet har vært Indre Havn, der Nrep slo kreftene sine sammen med By og Havn, som er København kommunes etat for byutvikling i området. Sammen sikrer vi en strategisk utvikling av all eiendom på bakkeplan.

UTBYGGING AV ET SÆRSKILT URBANT OMRÅDE

Målet er å sikre en helhetlig, langsiktig tilnærming til nabolagets nærings- og gateprofil. Vi ønsker å skape et levende, dynamisk og bærekraftig byområde, som oppfyller behovene til menneskene som bor, jobber, og besøker dette attraktive, maritime området.

Når man utvikler et helt nytt byområde, er det en hovedutfordring å sikre et godt nabolag med liv mellom bygningene.

Sammen med interessenter, By og Havn, og arkitektene Briq, har Nrep utviklet et «manifest» med fem dimensjoner som skal sikre at alle næringsleietakere i Nordhavn bidrar til de helhetlige målene for området og atmosfæren som skal være der. Ved å jobbe for en bestemt, urban «stemning» legger vi oss i selene for å finne for å finne konsepter og leietakere som ikke bare oppfyller behovet for kommers, men som virkelig passer inn med visjonen og profilen til nabolaget.

I dag er det danske pensjonsfondet PFA majoritetseier i prosjektsamarbeidet, mens selve utviklingen av området er det fortsatt Nrep som står for.

Om prosjektet

  • Prosjekttype: Byutvikling 

  • Sted: Nordhavn, København, Danmark.

  • Størrelse: 76 000 kvadratmeter (bolig: 23 600; studentboliger: 8 500; Varehandel og bevertning: 32 000; kontorer: 12 000)

  • Byggeår: 2016-2020