Tingbjerg

Nytt liv til et lavinntekts

område

Det hender at noen nabolag utvikler seg i en uheldig retning med en overvekt av sårbare beboere, der utdanningsnivået er lavere og kriminalitets- og arbeidsløs­hetsstatistikken høyere enn normalen. Til tross for sine mange kvaliteter har vakre Tingbjerg i København utviklet seg til å bli et slikt område. Her, bare åtte kilometer fra Rådhusplassen, bor det 6500 beboere i 2500 leiligheter.

I tett samarbeid med to lokale sosialbolig­organisasjoner, SAB og FSB, og København kommune, utvikler Nrep 1000 nye private hjem, først og fremst rekkehus, for å bidra til en rik utvikling av området.

Se video over, der Direktør for byutvikling og tidligere ordfører i København, Jens Kramer Mikkelsen, gir sitt syn på visjonen for Tingbjerg.

EN VISJON FOR ET BEDRE LIV

Målet er å utvikle et variert, levende lokalsamfunn som tiltrekker seg innbyggere som vil bli en aktiv og engasjert del av nabolaget.

Vi jobber tett med eksperter og arkitekter for å lage rekkehus så vel som nye utendørs­områder som passer med miljøet som allerede er der.

Sammen med kommunen jobber vi også med å forbedre den lokale infrastrukturen, barnehager, offentlige skoler og lokale handelssteder.

Tingbjerg ble originalt designet av en av Danmarks mest anerkjente arkitekter, nemlig Steen Eiler Rasmussen, og består av boliger som er bygget i materialer av høy kvalitet. Visjonen var å skape et attraktivt arbeiderklassealternativ til de slitne leilighetene i sentrum, og tilby rimelige bopeler i et grønt område nært bysentrum.

Inspirert av den originale visjonen for området, har Nrep forpliktet seg til å tilby rekkehusene i Tingbjerg til svært rimelige priser. Samtidig kommer vi til å passe på at mulige kjøpere kommer til Tingbjerg med et ønske om å bidra til et levende og inkluderende nabolag.

Om prosjektet:

  • Prosjekttype: Byutvikling

  • Sted: Tingbjerg, København, Danmark

  • Bærekraftsprofil: DGNB Gold-sertifisering

  • Størrelse: 1000 nye hjem – en blanding av rekkehus, leiligheter og bofellesskap.

  • Forventet ferdigstillelse: 2021-2027

  • Utvikler og eier: Nrep

  • Utbygger: HusCompagniet (Rekkehus)

  • Arkitekter: SLA, Vandkunsten, Lendager