NREP Norge gjør endringer i ledelsen: – Vi skal fortsette veksten

januar 17, 2022

NREP starter året med flere forfremmelser internt. Den neste tiden skal selskapet også utvide den norske virksomheten med flere ansettelser.

2021 var et godt år for eiendomsinnovatøren, som nå forvalter over 14 milliarder euro internasjonalt. Også i Norge fortsetter NREP å øke aktiviteten betydelig.

– Vi har lagt bak oss et svært spennende år, hvor vi har utvidet porteføljen med prosjekter som Oslobolig, studentboliger i Trondheim og hotellkjøp i Drammen. Det har også vært god fremdrift for Logicenters, som har signert flere spennende leietakere som det skal bygges nytt for i det kommende året. Vi har befestet vår posisjon i Norge og legger nå til rette for videre vekst i 2022, sier partner og leder av NREP Norge, Jens Petter Hagen.

Ny D&I-direktør i Norge

Stian Juul Bøe Sørensen overtar ansvaret for opportunistiske investeringer i Norge etter Jens Petter Hagen.

Hagen sitt ansvar som øverste ansvarlig for opportunistiske investeringer i Norge, overtas nå av Stian Juul Bøe Sørensen. Stian har vært ansatt i NREP i over fem år og har vært en sentral del av NREPs norske reise. Nå blir han en av spydspissene i arbeidet med å fortsette fremgangen i det norske markedet.

– Vi er veldig glade for at Stian har takket ja til stillingen. Han tilfører sterk analytisk kompetanse og faglig innsikt. I tillegg er Stian en person som har et verdisyn i tråd med NREPs filosofi som er forankret i tillitt, omsorg og nytenkning, sier Hagen.

Forfremmer talenter

Også andre steder i NREP Norge gror det godt på talentsiden. I transaksjonsteamet rykker blant annet Harald Haakonsen opp fra stillingsnivået associate til manager. I selskapets boligteam forfremmes også Pål Valgermo til manager.

– Det er et viktig prinsipp i NREP at ansatte skal få mulighet til å utvikle seg. Vår ambisjon er at alle vi ansetter skal få muligheten til en lang karriere innad i selskapet, sier Hagen.

Skal ansette flere

Den neste tiden skal NREP Norge vokse betydelig på personalsiden – minst 10 nye medarbeidere skal på plass. Det betyr at nesten samtlige avdelinger utvides.

– En ambisjon om mer enn 10 nye medarbeidere i løpet av 2022 illustrerer ambisjonsnivået vårt i årene som kommer. Vi trenger dyktige og fremoverlente talenter som evner å finne gode investeringsmuligheter samtidig som fokus på bærekraft og vårt sosiale ansvar ivaretas, understreker Hagen.

Harald Haakonsen

Pål Valgermo

Published: januar, 17 2022